dissabte, 11 de febrer del 2017




ELS INICIS DEL VIDEOJOCS



Durant molt temps ha estat complicat assenyalar quin va ser el primer videojoc, principalment degut a les múltiples definicions que s'han anat originant, però es pot considerar com a primer videojoc el Naught and Crosses, també anomenat OXO, desenvolupat per Alexander S.Douglas al 1952. El joc era una versió computeritzada del tres en ratlla que s'executava sobre la màquina EDSAC i permetia enfrontar un jugador humà a la màquina.




Al 1958 William Higginbotham va crear, servint-se d'un programa de càlcul de trajectòries i d’un oscil·loscopi, el Tennis for Two (tennis per a dos): un simulador de tennis de taula per entreteniment dels visitants de l'exposició Brookhaven National Laboratory. Aquest videojoc va ser el primer de permetre el joc entre dos jugadors humans. Quatre anys més tard Steve Russell, un estudiant de l'Institut de Tecnologia de Massachussets, va dedicar sis mesos a crear un joc per computador usant gràfics vectorials: el Spacewar. En aquest joc, dos jugadors controlaven la direcció i la velocitat de dues naus espacials que lluitaven entre elles. El videojoc funcionava sobre una màquina PDP-1 i va ser el primer de tenir cert èxit encara que va ser poc conegut fora dels àmbits universitaris.
Al 1966 Ralph Baer va començar a desenvolupar, amb Albert Maricon i Ted Dabney, un projecte de videojoc que es deia Fox and Hounds i que va significar el començament del videojoc domèstic. Aquest projecte va evolucionar fins convertir-se en la Magnavox Odyssey, el primer sistema domèstic de videojocs llançat al 1972 que es connectava directament a la televisió i que permetia jugar a diversos jocs pregravats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada